Praca magisterska - brak tematu

Pomoc dla piszących prace licencjackie, magisterskie, doktorskie. Możesz tu również przesłać prośby o wypełnienie ankiet do badań, itp.

Praca magisterska - brak tematu

Postprzez hans52 » 6 lis 2011, o 09:37

Witam,
odbyłem praktykę w pewnym przedsiębiorstwie produkującym olej rzepakowy. Poprzednią pracę (inżynierską) napisałem także na podstawie tam odbytej praktyki. Wtedy pisałem o "Analizie zagrożeń w systemie HACCP" na podstawie tego zakładu.
Promotor mi coś mi sugerował o zarządzaniu ryzykiem, o normie 22000. W tym przedsiębiorstwie nie ma tej normy, ale mógłbym napisać o tym pracę? A zarządzanie ryzykiem ? Jak myślicie?

Pozdrawiam.
hans52
Vogon
Vogon

Re: Praca magisterska - brak tematu

Postprzez Nagły » 10 lis 2011, o 10:14

to bardzo dobry pomysł, ja pamiętam pisałem o wpływie autorytetu na na wprowadzanie decyzji w życie, bardzo mi się to pamiętam podobało :)
pozdrawiam i życzę powodzenia
Nagły
Vogon
Vogon

Postprzez hans52 » 10 lis 2011, o 15:25

Czyli zarządzanie ryzykiem radzisz ? :)
Czy coś o próbie opisania normy 22 000 dla tego przedsiębiorstwa?

Pozdrawiam.
hans52
Vogon
Vogon

Postprzez chickentoy » 12 lis 2011, o 11:05

W pierwszej kolejności upewnij się, do którego tematu zdobędziesz wystarczającą ilość danych. Jeśli mogę coś zaproponować to lepiej wybrać temat, do którego wykorzystasz już posiadane badania np. z pracy licencjackiej. Nie chodzi o wstawienie do pracy mgr wyników badań, ale o ich rozbudowanie w pracy magisterskiej.
chickentoy
Vogon
Vogon

Postprzez hans52 » 14 lis 2011, o 12:38

chickentoy napisał(a):W pierwszej kolejności upewnij się, do którego tematu zdobędziesz wystarczającą ilość danych. Jeśli mogę coś zaproponować to lepiej wybrać temat, do którego wykorzystasz już posiadane badania np. z pracy licencjackiej. Nie chodzi o wstawienie do pracy mgr wyników badań, ale o ich rozbudowanie w pracy magisterskiej.

Dobrze mówisz. Najlepsze jest to, że mam do wykorzystania "Plan HACCP" tego przedsiębiorstwa i co nieco mógłbym z tego wykorzystać. Dlatego myślę o napisaniu coś w kierunku normy 22 000, bo chyba mogłoby to być im przydatne jeśli kiedyś chcieli by tam ją wprowadzić. Ale nie mam pojęcia co do samej nazwy tematu..miałbyś jakiś pomysł?
Pozdrawiam
hans52
Vogon
Vogon

Powrót do Piszę pracę, szukam materiałów