Plan pracy outsourcing

W tym miejscu możesz przesłać pytania o temat lub plan swojej pracy dyplomowej lub magisterskiej. Możesz także przesłać gotowy plan z prośbą o komentarz i rady.

Plan pracy outsourcing

Postprzez fesio » 3 sty 2012, o 20:15

Witam,

Nadszedł czas, żeby zabrać się za pisanie pracy lic. Mój temat to "wady i zalety outsourcingu na przykłądzie przedsiębiorstwa X". mam już wstępny plan rozdziału teoretycznego, lecz nie jestem pewien czy dobrze do tego podszedłem.

Rozdział 1. Outsourcing w świetle teorii.
1.1. Istota zarządzania
1.1.1. Istota, zadania oraz cele zarządzania
1.1.2. Problemy zarządzania
1.1.3. Narzędzia zarządzania
1.2. Outsourcing jako narzędzie zarządzania
1.2.1. Istota, zadania oraz cele outsourcingu
1.2.2. Geneza outsourcingu
1.2.3. Outsourcing a współpraca
1.2.4. Cienie i blaski outsourcingu

Co byście zmienili/dodali/usunęli?

Czekam na sugestie i porady. Z góry dzięki
fesio
Vogon
Vogon

Re: Plan pracy outsourcing

Postprzez addam » 18 kwi 2012, o 15:29

Niewątpliwie tematyka którą się zająłeś jest trudna do opracowania. Wymaga znajomości tematyki, no i posiadania firmy, która udostępni ci dużą część swoich materiałów. Z twojego konspektu zrobiłbym dwa rozdziały. Pierwszy dotyczyłby ogólnie kwestii związanych z zarządzaniem. Tam opisałbyś rozwój tej dziedziny, jakie są inne koncepcje zarządzania, np. benchmarking, tqm. Drugi rozdział dotyczyłby tematu twojej pracy. Na początku dobrze rozwinąć co to jest outsourcing i jaka jest jego geneza, jakie narzędzia wykorzystuje, jakie są wady i zalety. Trzeci rozdział odnosi się do zastosowania outsoursingu w konkretnym przedsiębiorstwie.
addam
Vogon
Vogon

Re: Plan pracy outsourcing

Postprzez Karol » 23 kwi 2012, o 14:55

No nie wiem, temat zbyt ogólny - czego ma dokładnie dotyczyć? Bo można zlecać na zewnątrz różne czynności, ale nie które nie warto lub wręcz nie opłaca się.
I właśnie postawiłbym na to kiedy stosować zlecanie, a kiedy nie. Wszystko okraszone licznymi przykładami.
Karol
Vogon
Vogon

Powrót do Tematy i plany prac - konsultacje