W tym miejscu możesz przesłać pytania o temat lub plan swojej pracy dyplomowej lub magisterskiej. Możesz także przesłać gotowy plan z prośbą o komentarz i rady.
Witam, jako że pracuję w małej kilkuosobowej firmie nie miałam za bardzo koncepcji jaki podać tytuł pracy mgr swojemu promotorowi. On mi zaproponował coś takiego "Analiza formalizacji praktyk HR w małej firmie"... w sumie to za bardzo nie wiem o czy o tu pisać i czy nie będę miała problemów z rozdziałem empirycznym, a potem analizą.. jeszcze na dodatek muszę mieć min. 70 pozycji książkowych i to wydanych po 2000 roku W sumie mnie interesuje bardziej coś związanego z przywództwem czy konkurencją i może pomyśle o jakimś temacie w tym kierunku
Z mojej praktyki - im mniejsza firma, tym większy problem z pisaniem pracy. W małych firmach nie ma dokumentów, procesy są uproszczone, zarządzanie odbywa się w głowie właściciela (czyli czasem nigdzie ). Jeśli HR, to proponuję znaleźć inny przykład.
No właśnie, ogólnie mi się ten HR w ogóle nie podoba..ale akurat to jest działka promotora. Choć jak sam mówił nie musimy pisać o tym jeżeli nie chcemy więc się poważnie nad tym zastanowię ...