proszę o pomoc w napisaniu planu pracy o funduszach unijnych

W tym miejscu możesz przesłać pytania o temat lub plan swojej pracy dyplomowej lub magisterskiej. Możesz także przesłać gotowy plan z prośbą o komentarz i rady.

proszę o pomoc w napisaniu planu pracy o funduszach unijnych

Postprzez justyna » 9 cze 2011, o 09:16

Witam-mam problem z napisaniem planu pracy licencjackiej-tamat to: Znaczenie i wykorzystanie funduszów unijnych w gminie Iwaniska w latach 2004-2010.Bardzo proszę o pomoc w napisaniu chociaż rozdziałów głównych.
justyna
Vogon
Vogon

Re: proszę o pomoc w napisaniu planu pracy o funduszach unijnych

Postprzez justyna » 9 cze 2011, o 10:41

zarys mojego planu jest taki:

ROZDZIAŁ 1. System zasilania finansowego przez Unię Europejską gminy Iwaniska w latach
2004 - 2010;
ROZDZIAŁ 2. Inwestycje gminy Iwaniska sfinansowane przez Unię Europejską w latach 2004-2010; ROZDZIAŁ 3. Ocena pozyskiwania i wykorzystywania środków unijnych przez Gminę Iwaniska.
Proszę o pomoc w poprawkach.
justyna
Vogon
Vogon

Postprzez jarek » 9 cze 2011, o 11:01

Ja bym dał jeszcze rozdział w którym przedstawił bym fundusze unijne jakie są, warunki do spełnienia by otrzymać pomoc i zasady wypłacania, kto wypłacania itp. istota funduszy UE. I według mnie powinien być jeszcze rozdział czy podrozdział w którym przestawisz gminę. Że to jest taka gmina, gmina rolnicza, tyle ludzi, tym się zajmują, o takim charakterze, że względu na swoje położenie może korzystać z funduszy dla Polski wschodniej i tym podobne. Bo później jak będziesz pisała, że dostaliście dofinansowanie na np. zabytki, to od razu wyjdzie związek, że ta gmina utrzymuje się z turystyki i ta pomoc jest ważna i wam pomogła. Czy jak dużo osób żyje agroturystyki to że macie pieniądze na ochronę środowiska. Albo jak dostaliście na drogi to że jest wysokie bezrobocie i dużo osób musi dojeżdżać do pracy do Kielc. W tę stronę bym poszedł. Nie orientuje się w charakterze tej gminy, więc to jest ogólnie napisane.
jarek
Vogon
Vogon

Postprzez justyna » 9 cze 2011, o 11:08

Dziękuję bardzo jarku za sugestię-masz rację-kompletnie zapomniałam o przedstawieniu gminy.
justyna
Vogon
Vogon

Postprzez jarek » 12 cze 2011, o 12:20

Jeszcze możesz napisać podrozdział czy rozdział o inwestycjach unijnych w całym regionie. Na poziomie województwa czy powiatu, które mają wpływ na życie ludności z tej gminy. Np. UE dała pieniądze na drogę powiatową (to nie jest inwestycja gminna), która jest ważna dla gminy. Lub fundusze na szpital, oddział, czy przychodnie powiatową lub wojewódzką, ten ośrodek jest zlokalizowany w innej gminie, ale leczyć się tam będą też mieszkańcy gminy Iwańsk. U mnie jest taka sytuacja, UE dofinansowała oddział szpitalny, który będzie "obsługiwał" cały region, mieszkańców okolicznych gmin.

Spójrz jeszcze tu: tematy-i-plany-prac-konsultacje-f21/prosba-o-konsultacje-licencjat-t314.html
jarek
Vogon
Vogon

Powrót do Tematy i plany prac - konsultacje