zarządzanie małą firmą

W tym miejscu możesz przesłać pytania o temat lub plan swojej pracy dyplomowej lub magisterskiej. Możesz także przesłać gotowy plan z prośbą o komentarz i rady.

zarządzanie małą firmą

Postprzez car0line500 » 18 gru 2011, o 19:02

Witam!

Chciałabym się poradzić w sprawie pracy licencjackiej. Mój temat "Zarządzanie małą firmą"
W pierwszym rozdziale myśle napisać m.in. definicje małego przedsiębiorstwa, zarzadzania - to podstawa oprócz tego:

Istota zarządzania małą firmą
- zarządzanie zasobami ludzkimi
- cechy małych przedsiębiorstw
- struktura organizacyjna małej firmy
- uwarunkowania zarządzania małym przedsiębiorstwem

Na drugi rozdział jeszcze nie mam pomysłu, a trzeci i czwarty to będą moje wnioski.
Czy PIERWSZY ROZDZIAŁ mógłby taki zostać czy może coś zmienić, coś dodać ?
car0line500
Vogon
Vogon

Re: zarządzanie małą firmą

Postprzez Slawomir Wawak » 19 gru 2011, o 07:12

Zostawiłbym cechy i uwarunkowania, za to poszedł głębiej. Brakuje mi na początek uwarunkowań prawnych. Prawo reguluje czym jest małe przedsiębiorstwo (zarówno polskie, jak i europejskie). Warto od tego zacząć. Dobrze też pokazać czym się różnią: mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa

Przy okazji, skoro już piszę o prawie: "firma' to według prawnych definicji "nazwa przedsiębiorstwa". Dlatego temat powinien brzmieć Zarządzanie małym przedsiębiorstwem.

Jest całkiem spora literatura o zarządzaniu MSP (małymi i średnimi przedsiębiorstwami) - warto z niej skorzystać, aby skonstruować cały plan pracy.
Sławomir Wawak
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Zobacz bazę ponad 30 000 cytatów z książek o zarządzaniu!
Slawomir Wawak
Moderator
Moderator

Powrót do Tematy i plany prac - konsultacje