Oprogramowanie HRM i HCM dla firm

Podstawy, metody i techniki zarządzania. Różne dziedziny zarządzania (jakość, strategie, efektywność, controlling)

Oprogramowanie HRM i HCM dla firm

Postprzez Marta40 » 19 paź 2011, o 13:48

Witam,

jestem nowym członkiem tego forum i chciałabym poruszyć kwestię oprogramowania dla działu HR w firmie. Z tego, co widzę temat ten nie był jeszcze poruszany. Proszę mi zwrócić uwagę, jeśli się mylę. Szukam oprogramowania HRM . Czy ktoś z Was korzysta z takich rozwiązań? Moja firma używa jednego prostego oprogramowania, ale chcielibyśmy je rozbudować bez konieczności kupowania nowego. Słyszałam o czymś takim jak xPrimer HRM, mHR BPSC, DMZ Chemak czy PlanQ. Podobno te narzędzia współpracują z innymi programami kadrowo-płacowymi. Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć na temat takich rozwiązań? A może znacie coś innego?
Marta40
Vogon
Vogon

Re: Oprogramowanie HRM i HCM dla firm

Postprzez agnieszka » 30 gru 2011, o 13:28

Witam

W poprzedniej pracy pracowałam na tym programie XPRIMER.HRM. Bardzo usprawniał wszystkie co związane z czasem pracy załogi i "przygotowywał" gotowy raport dla systemu płacowego.Brał po uwagę różne okresy rozliczeniowe, szkoda że w nowej pracy go nie mam;/ Z tego co wiem ta firma oferuje teraz ciekawą część do miękkiego HR, ale to już nie moja działka...
agnieszka
Vogon
Vogon

Powrót do Zarządzanie