Każdy z nas, praktycznie codziennie poprzez konsekwentne dążenie do wyznaczonych celów, ma styczność z zadaniami, których sukces zależy od pracy całego zespołu. Coraz bardziej doceniana staje się więc umiejętność efektywnego zarządzania zespołem tak, aby możliwie najkorzystniej gospodarować dostępnymi zasobami ludzkimi oraz finansowymi i nie przekraczając wyznaczonych ram czasowych. W trakcie szkolenia przekazujemy sposoby oraz metody zwiększające skuteczność realizowanych zadań poprzez efektywne zarządzanie zespołem. Uczymy, jak sprawić, by postawione prze zespołem naprawdę wysoko cele stały się łatwiejsze do osiągnięcia.
„Optymalizacja pracy zespołu z wykorzystaniem narzędzi do zarządzania projektami - MCEB & pm2pm”.
Celem szkolenia jest:
•Zapoznanie się z metodami budowania celów zespołowych i stawiania ich przed pracownikami w taki sposób, by były dla nich ważne i motywujące
•Poznanie czynników zwiększających efektywność pracy zespołu pracowników
•Doświadczenie różnicy między realizacją zadań bez i z zastosowaniem narzędzi do planowania pracy zespołu
•Nauka identyfikacji i przeciwdziałania czynników osłabiających skuteczność pracy w zespole
•Zapoznanie się z narzędziami do planowania pracy dostosowane do małych projektów i ich środowiska pracy
•Nauka rozwiązywanie zadań i problemów
•Wdrażanie poznanych metod w praktyce
•Zastosowania poznawanych rozwiązań w ich środowisku pracy
Termin szkolenia: 13 październik 2011 godz. 8.00 – 16.00
Miejsce szkolenia: Małopolskie Centrum Edukacji Budowlanej, Kraków ul. Skotnicka 252a
Koszt : 370 zł + 23% VAT
Zgłoszenie:
Warunkiem udziału jest przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego faksem bądź mailem do dnia 7.10.2011
Organizator zastrzega możliwość odmowy przyjęcia zgłoszenia w wybranym terminie ze względu na brak wolnych miejsc.
O przyjęciu decyduje kolejność przesyłania zgłoszeń!
Kontakt:
Barbara Stefańczyk
Specjalista ds. marketingu i administracji MCEB
Kom: +48 695 901 599
e-mail: barbara . stefanczyk [ban za oferty pomocy poza forum] attic . pl