Promotor - ile ma czasu na sprawdzenie pracy licencjackiej?

Podstawy, metody i techniki zarządzania. Różne dziedziny zarządzania (jakość, strategie, efektywność, controlling)

Promotor - ile ma czasu na sprawdzenie pracy licencjackiej?

Postprzez Kasia0303 » 15 cze 2011, o 17:53

Mam pytanie: Czy są jakies wytyczne dotyczące , czy też określające w jakim czasie powinien promotor sprawdzic i odesłać kolejne etapy pisania pracy? Jestem na III roku. Kontakt z promotorem, który zmienił nam się odgórnie w marcu (temat musiałam wybrac nowy)odbywa sie tylko przez internet. Plan, wstęp i dwa rozdziały promotor sprawdzał mi przez 20 dni i to jeszcze musiałm się przypomnieć. Kolejny raz na odpowiedż czekałam 10 dni. W ciagu 8 dni zrobiłam poprawki i napisałam III rozdział. Czas ucieka, a ja czekam już trzeci dzień. Jak mam zdażyć??? Czy to norma???
Kasia0303
Vogon
Vogon

Re: Promotor - ile ma czasu na sprawdzenie pracy licencjackiej?

Postprzez Slawomir Wawak » 15 cze 2011, o 18:38

Nie ma żadnych regulacji. Uczelnia to nie McDonald. ;-)
Przyznaję, że czekasz dość długo, ale to już zależy od promotora. Mnie też się zdarza przetrzymać 1-2 tygodnie, choć staram się odpowiadać na bieżąco. Nie wynika to ze złej woli, tylko z liczby studentów i zadań do wykonania.
Sławomir Wawak
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Zobacz bazę ponad 30 000 cytatów z książek o zarządzaniu!
Slawomir Wawak
Moderator
Moderator

Postprzez Kasia0303 » 15 cze 2011, o 18:48

Dziękuję za odpowiedź. Prawdę pisząc to nie moja wina, że promotor nie ma czasu, ze względu na być może dużą ilość studentów. Mniej, a efektywniej, a nie więcej, bo ... Płacę ciężko zarobione pieniądze i jest mi przykro, że nie jestem traktowana poważnie. Te długie okresy oczekiwania dotyczą naszej całej grupy, nie tylko mnie. Pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dziękuje za odpowiedź, życząc sobie szybkiej i co najważniejsze pozytywnej odpowiedzi od promotora.
Kasia0303
Vogon
Vogon

Postprzez Slawomir Wawak » 15 cze 2011, o 22:01

Zgadzam się. Sytuacja nie jest dobra.

Tylko, że niestety skutecznego rozwiązania tej sytuacji też nie da się zaakceptować na razie w Polsce. W USA studia kosztują 10x tyle, ale studentów jest 1/10. Wtedy wszystko jest terminowo... Tylko, że kto może sobie pozwolić na takie czesne?
Sławomir Wawak
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Zobacz bazę ponad 30 000 cytatów z książek o zarządzaniu!
Slawomir Wawak
Moderator
Moderator

Powrót do Zarządzanie